csütörtök, augusztus 24, 2017

RuDRa-MaNTRa & aNaNDaMayi

"E mantrát egy Markandeya nevű ṛṣi (őskori bölcs) fedezte föl. Eredetileg titkos mantra volt, és Markandeya ṛṣi volt az egyetlen az egész világon, aki ismerte azt. Egyszer azonban bajba került a Hold, miután egy Dakṣa nevű király megátkozta. A bölcs ekkor annak érdekében, hogy segítsen a Holdon, megismertette a mantrát Satival, Dakṣa leányával. Így vált ismertté a varázsige."


22 évesen tanítani kezd főleg mudrák és ászánák segítségével. Ezek a kéztartások és jógapoziciók teljesen spontánul jönnek, és mindenkinél személyre szabottak. Tanítói neve Anandamayi, ami égi csatornát jelent. Rengeteget utazik élete során, személyes példájával mutatva, hogy a boldogság és az egészség a spirituális napi gyakorlatok segítségével megszerezhető és fenntartható.

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Himalájai Jóga Tradíció

Om Tryambakam yajaamahe
Sugandhim pushti vardhanam
Urvaarukamiva bandanaan
Mrityor mukshiiya maamritaat.

"A Mrtyunjaya Mantrával egy külön tantrikus szöveg foglalkozik, a Netra Tantra. Ezt a mantrát (a Mrtyunjaya Mantrát) netra mantrának nevezik azaz “a szem mantrájának”. Miért mondja valaki, hogy “nem látom, merre visz az utam”? Három szemed is van rá, hogy lásd az utad. Bizonyos csakrák felébresztésére speciális mantrák léteznek. Ez itt a “három szem” mantrája. A második jelentése tehát: “ő, akinek három szeme van”. A harmadik jelentése: “ő, aki egy a Három Anyával” (a Három Shaktival – a Három Hatalommal/Erővel/Energiával/Istennővel). A Három Shakti az iccha shakti (Az Akarat Hatalma/Istennője”, a jnana shakti (A Tudás Hatalma/Istennője), és a kriya shakti (A Cselekvés Hatalma/Istennője). (Szvámi Véda)